Raskausviikot 20+2

On ollut kovin lääkäri ja sairaala painotteiset nämä viime päivät. Viime viikolla kävin maanantaina eritysilääkärillä joka teki rakenneultran jossa todettiin kaksosten olevan hyvin samankokoiset toinen on 313g ja toinen 314g ja vastaavat hyvin meneillään olevia raskausviikkoja. Lääkäri oli kovin tyytyväinen kaksosten hyvään kokoon,itselläni oli luulo että he olisivat olleet pienempiä ja yhessä reilu yhden vauvan kokoisia mutta pääasia että voivat hyvin.Ultrassa nähtiin jo myös että toinen kaksosista on poika kun taas toinen oli niin ujo ettei suostunut meille näyttelemään mutta lääkärillä on vahva tunne mitä kerkisi näkemään että toinenkin olisi poika ( se selviää seuraavassa ultrassa).
Tiistaina minulla oli terveyskeskuksessa sokerirasitus koe koska sokeriarvoni olivat edellisellä neuvola reissulla olleet koholla. Koe oli sinällään rankka koska pyörrytti,huimasi ja oli huono olo.Onneksi siitä selvittiin kuitenki kunnialla.
Eikä minulla todettukaan raskaudenaikaista diabetestä joka olikin tämän päiväisen neuvola käyntini ainoa positiivinen uutinen. Kun taas huonoja uutisia oli se että astmani on todella pahentunut ja nyt sitä ruvetaan seuraamaan ja lääkitystä lisäämään. Ehdottomana kieltona tuli etten saa nostaa enään yhtään mitää painavaa ja kaikki asioiden toimittaminen minimiin. Kovin käy Emilyä sääliksi kun toinen haluaisi niin kovasti nykyään äidin syliin ja kun ei se nostaminen niin vaan onnistu ja on oikeasti pakko ajatella vauvojen sekä itsensä hyvinvointia.

Onneksi tekemistä riittää kotosallaki, minulla on hyvää vauhtia valmistumassa Emilylle talveksi poolopaita jonka jälkeen voisin ruveta väsäämään jo kaksosille jotain pientä kivaa =)

                986501.jpg